joomla templates top joomla templates template joomla

Verstekzaag

Voorbeeld van een verstekzaag met gradeninstelling
 
Inhoud (direct naar): 
 
Verstekzagen.
Zaagbladen Verstekzagen.
Verstek zagen tip.
Verstekzaag onderdelen.
Merken Verstekzagen.
 

Verstekzagen:

Voor kleinere werkstukken waarbij u verstek moet zagen is een hand verstekzaag het ideale gereedschap. Een goede kwaliteit verstekzaag heeft voor-instellingen voor 45 en 90 graden. Met een hand verstekzaag kunt u uw hand(en) dicht bij het object houden zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over zware verwondingen. Met deze hand verstekzaag kunt u uw werkstuk zeer precies plaatsen, wat de kwaliteit van de zaagsnede zeer ten goede komt.

Sommige hand verstekzagen kunt u vast schroeven op een werkbank. Dit komt de stabiliteit van de verstekzaag ten goede. Nadeel is uiteraard dat u minder mobiel bent.

Er zijn hand verstekzagen met uitschuifbare steunen om uw werkstuk op te laten rusten en klemmen om het werkstuk vast te houden.

Met een verstekzaag met klemmen om uw werkstuk vast te zetten zaagt u zuiverder

Zaagbladen Verstekzagen:

De zaagbladen van deze verstekzagen kunt u verwisselen voor het te zagen materiaal. Er zijn zaagbladen op de markt voor hout, pvc, staal etc.. Als het zaagblad versleten is kunt u deze vervangen voor een nieuwe.

Voorbeeld van een vervangbaar zaagblad van een verstekzaag.

Met een (zeer) fijn zaagblad kunt u zaagsnedes maken waarbij er nauwelijks versplintering optreedt en er vrijwel geen zaagverlies is. U hoeft veel minder na te schuren, vijlen en/of op te vullen.

Verstek zagen tips:

Wanneer u verstek zaagt is het handig om de eerste zaagsnede met de zaag naar links te zagen. Als u een tweede verstek zaagt die aan de eerste moet passen: draai dan de zaag naar rechts. Als de voor-instellingen van de verstekzaag iets afwijken dan heffen deze zichzelf op: Als deze voor-instellingen feitelijk 44,7 graden is, dan wordt de tweede zaagsnede 45,3 graden. 44,7 graden en 45,3 graden is dan precies 90 graden. Wanneer u de verstekzaag op links laat staan dan zullen beide zaagsnedes 44,7 graden zijn: 2 x 44,7 = 89,4 graden. Dan blijft u of met een gat in de verbinding zitten of het verstek is scheef. In dit laatste geval zal de afwijking (in mm/cm) enorm toenemen naar mate de lengte van uw werkstuk.

Gebruik niet teveel kracht en laat de hand verstekzaag het werk doen. Teveel drukken op de zaag zal de zaag doen afwijken: zaag licht en beheerst.

Verstekzaag onderdelen:

Beschrijving van de verschillende onderdelen waar een verstekzaag uit bestaat

Merken:

Onder andere:


 
Afkort-/Verstekzaagmachines:
 
Informatie over de electrische variant(en) afkort-/verstek cirkelzagen.