joomla templates top joomla templates template joomla

Afkort Zaagmachine / Verstek Zaagmachine

Voorbeeld van een afkort- / verstekzaag machine (Bosch).
 
Inhoud (direct naar): 
 
Afkort-/Verstekzaagmachine.
Zaagbladen Afkort-/Verstekzaagmachines.
Verschillende mogelijkheden Afkort-/verstekzagen.
Accessoires Afkort-/Verstekzaagmachines.
Merken Afkort-/Verstekzaagmachines.
 

Afkort-/Verstekzaagmachines

Moet u vaak precies en accuraat zagen? Dan is de afkort-/verstek cirkelzaag het apparaat voor u. Om de juiste keuze te kunnen maken kijken we naar de eigenschappen van de afkort-/verstekzagen en de extra accessoires die er mogelijk zijn zoals: laserlicht en stofafzuiging. Er zijn afkortzaagmachines in de handel die allen kunnen afkorten, afkortmachines die kunnen afkorten en verstekzagen en afkortmachines die kunnen afkorten, verstekzagen en kunnen kantelen. De laatste machine maakt het mogelijk om zeer complexe zaagsneden te kunnen maken.

Afkort-/verstekzagen kunnen door vele materialen heen zagen (mits het juiste zaagblad uiteraard). Er zijn universele zaagbladen in de handel die geschikt zijn voor verschillende materialen. Er zijn bladen voor hout, aluminium en staal. We gaan uit van hout, maar veel geldt ook voor de andere materialen.

Zaagbladen Afkort-/Verstekzaagmachines:

Afkort-/verstekzagen staan bekend voor het snel en accuraat kunnen zagen door lange stukken hout. De Afkort-/verstekzaag lijkt erg op een cirkelzaagmachine die op een voetstuk of tafel is geplaatst. De zagen zijn uitgerust met een zaagbladbeschermer die het zaagblad afschermd van de gebruiker. De beschermer 'schuift' mee omhoog als er wordt gezaagd.

Het zaagblad draait weg van de gebruiker zodat het zaagsel aan de andere kant weggevoerd wordt van de gebruiker en de werkplaats.

Voorbeeld van een zaagblad voor een afkort- /verstekzaag machine

De bedieningselementen van afkort-/verstekzagen zijn zo gepositioneerd dat de gebruiker de handen weg kan houden van het zeer snel roterende zaagblad.

Het zaagblad bepaald hoe diep en hoe hoog u kunt zagen. Kijk hiervoor op bij de specificaties van het apparaat. 

In het algemeen geldt: hoe meer zaagtanden hoe fijner de zaagsnede. Standaard komen de meeste afkort-/verstekzaagmachines met een gemiddeld zaagblad.

Gaat u regelmatig veel zagen overweeg dan een slijpbaar zaagblad, geharde vertandingen zijn niet te slijpen. Deze zaagbladen met geharde vertanding gaan 3 tot 5 keer langer mee, maar daarna kunt u ze weggooien. Slijpbare zaagbladen zijn vele malen te slijpen. Zorg dat u altijd zaagt met een scherp zaagblad. Een bot zaagblad gaat ten koste van het net en precies zagen, maar het allerbelangrijkste: het gaat ook ten koste van uw veiligheid. Een bot zaagblad zal (veel) eerder vast slaan.

Verschillende mogelijkheden afkort-/verstekzagen:

Zoals de naam al zegt: een afkort-/verstekzaag kan niet alleen afkorten maar ook verstekzagen. De zaagmachines zijn meestal voorzien van standaard graden instellingen. Sommige machines hebben alleen een graden instelling naar rechts, andere machines kunnen beide kanten op verstek worden gezet. Dat werkt sneller.

Voorbeeld van een cirkelzaag afkort machine.

Sommige afkort-/verstekzagen komen met een glijgeleider: een zogenaamde trekzaag. Hiermee kunt u de zaag naar u toehalen en langzaam weer, terwijl u zaagt, terug laten gaan naar de originele startpositie. Het maakt het mogelijk om bredere materialen te zagen. Kijk bij de specificaties van het apparaat welke breedte u er maximaal mee kunt zagen.

Voorbeeld van glijgeleiders afkort trekzaag verstekzaag (Festool).

Er zijn ook afkort-/verstekzagen op de markt die kunnen kantelen. Hierdoor wordt het mogelijk om twee schuine zaagsneden in één zaagbeweging te maken. Dat maakt het mogelijk om complexe zaagsneden te maken, bijvoorbeeld voor meubels maken. Let ook hier op: er zijn zagen op de markt die één enkele kant op kunnen kantelen en zagen die beide kanten, naar links en rechts, kunnen kantelen. Ook hier werkt het sneller en efficïenter als u de zaag beide kanten op kunt kantelen. Omdat deze zagen meer onderdelen en afstelmogelijkheden hebben kan er ook meer mis gaan met alle precisie-instellingen. Als u een dergelijke zaag overweegt: overweeg dan een zaag van een gerenommeerd merk.

Voorbeeld van een afkort- / verstekzaag machine die kan kantelen (Bosch).

Accessoires Afkort-/Verstekzaagmachines:

Stof-/zaagsel afzuiging: veel apparaten hebben een mogelijk om een (industriële) stofzuiger aan te sluiten. Het werkt gezonder, schoner en veiliger.

Er zijn afkort-/verstekzaagmachines op de markt met laserlicht. Het laserlicht laat u op het werkstuk zien waar de zaag zaagt. Dit maakt het erg eenvoudig om de zaag uit te lijnen met uw potloodstreep.

Met een laserlicht op een afkort- / verstekzaag machine kunt u eenvoudig en precies de zaag uitlijnen

Veel zagen komen met links en rechts uitschuifbare steuntjes waar uw werkstuk beter op kan rusten en klemmen waarmee u uw werkstuk stabiel vast kunt zetten. Het biedt tevens de mogelijkheid uw handen verder van het zaagblad weg te houden.

Sommige afkort- / verstekzaag machines hebben steunen voor het ondersteunen van langere werkstukken

Een nieuwe innovatie is de mogelijkheid van variabele snelheid. Zo kunt u de zaagsnelheid precies afstellen
op het materiaal wat u gaat zagen.

Draag altijd oog- en oorbescherming tijdens het gebruik van deze machines. Draag altijd oog- en oorbescherming tijdens het gebruik van deze machines.

Merken Afkort-/Verstekzaagmachines:

Onder andere: