joomla templates top joomla templates template joomla

Boogzaag / Beugelzaag

Voorbeeld van een boogzaag / beugelzaag

 
Inhoud (direct naar): 
 
Boogzaag / Beugelzaag:
Verschillen vertandingen boogzagen.
Boogzaag Handgrepen.
Tips voor het gebruik van een boogzaag.
Welke boogzaag moet ik kiezen?
Merken boogzagen.
 

Boogzaag / Beugelzaag:

Een boogzaag is een zaag in de vorm van een handboog met een recht (vervangbaar) zaagblad. Het is een lichtgewicht zaag omdat het frame hol is. De boogzaag is ontworpen om bijvoorbeeld bomen te snoeien of haardhout te zagen. Om de zaag te kunnen gebruiken heeft u voldoende ruimte nodig omdat het frame relatief groot is. Een boogzaag heeft een recht zaagblad welke vervangen kan worden. Boogzagen zijn er in vele maten en modellen. Boogzagen zijn ook populair onder (wild)kampeerders en overlevingskampen.

Verschillen vertandingen boogzagen:

Een boogzaag is ontworpen om te zagen in beide richtingen. De tanden staan daarom niet allemaal in dezelfde richting. In het algemeen zijn er twee soorten zaagbladen: voor nat en voor droog hout.

Boogzaag Handgrepen:

Een boogzaag is vaak uitgerust met een zogenaamde pistoolgreep. Dit type greep wordt vooral toegepast op de grotere zagen met lange zaagbladen. Omdat de handgreep gesloten is beschermt de handgreep de hand wanneer deze wegslipt of wanneer het uiteinde van de zaag ergens tegenaan botst.

Voorbeeld van een (pistool) handgreep van een boogzaag

Tips voor het gebruik van een boogzaag:

Wanneer mogelijk: steek de arm waarmee u niet zaagt door de boog van de zaag en houdt daarmee het hout wat u moet zagen vast. Zo is het onmogelijk om in uw hand te zagen als de zaag wegglijdt. Gebruik niet teveel druk op de boogzaag, laat de zaag het werk doen.

Welke boogzaag moet ik kiezen?

Het is belangrijk om te bepalen wat u gaat doen met de boogzaag: gaat u vooral levend hout zagen of dood (droog) hout? Uiteraard kunt u de beide zaagbladen alvast bij de zaag kopen. Het is erg lastig om met een zaagblad voor nat hout door droog hout te zagen en vice versa. Een boogzaag is handig wanneer het hout wat u moet zagen dikker is dan uw pols. Hoe dikker het hout hoe groter de boog en lengte van de zaag. Kies daarnaast voor de zaag die goed voelt en bij u past.

Merken boogzagen:

Onder andere: